Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Български телевизии и радиа под Линукс
Re: Български телевизии и радиа под Линукс
Значи, колкото и да не ми се вярваше, параметъра след "bnt.stream?at=" е индивидуален за всеки и се генерира според локацията и интернет доставчика. :(
И на идея си нямам как може да стане че да работи за всички. По някакъв начин трябва да се инспектира страницата, и да се вземе точно този параметър...
Прочетено: 28297 пъти
И на идея си нямам как може да стане че да работи за всички. По някакъв начин трябва да се инспектира страницата, и да се вземе точно този параметър...
Аха точно, вадят се лесно. Hа мен не ми стана яснa тая част със плейърите. WIN е за бозата тръгва, LNX е дефолтния и за линукс и той работи, няма проблеми 

Имитират, че заявката идва от версия на Флаш.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Ок, щото със единия сваля метаданните два пъти.
Мисля че съм готов с решението. 
Който иска да тества преди всички и преди още да е публично, може да свали архива и да разархивира папката BgRadio@spacy01 в ~/.local/share/cinnamon/applets. За всеки случай преименувайте предишната.
Какво е новото:
vlc е сменен с mpv.
Има нов музикален канал.
При клик на иконката се извършва проверка дали има инсталирани rtmpdump и mpv.
Преди стартиране на някое от бнт-тата се сваля сорс кода на страницата и се извлича хаш-а и се добавя към плейлиста.
В аплета са добавени конфигурационни файлове на mpv, така ако ползвате mpv с ваш си кофиг, аплета да не оказва влияние.
Тествайте и кажете как е.
Много весела и усмихната Коледа на всички!
https://yadi.sk/d/DNhzYctC3Qx293

Който иска да тества преди всички и преди още да е публично, може да свали архива и да разархивира папката BgRadio@spacy01 в ~/.local/share/cinnamon/applets. За всеки случай преименувайте предишната.
Какво е новото:
vlc е сменен с mpv.
Има нов музикален канал.
При клик на иконката се извършва проверка дали има инсталирани rtmpdump и mpv.
Преди стартиране на някое от бнт-тата се сваля сорс кода на страницата и се извлича хаш-а и се добавя към плейлиста.

В аплета са добавени конфигурационни файлове на mpv, така ако ползвате mpv с ваш си кофиг, аплета да не оказва влияние.
Тествайте и кажете как е.
Много весела и усмихната Коледа на всички!
https://yadi.sk/d/DNhzYctC3Qx293
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Право в десетката - работи на пушка
Весела Коледа и на теб

Весела Коледа и на теб

Весела Коледа 
Аз нямам Cinnamon, ползвам Юнити, къде да инсталирам ?

CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Хммм, ти си ми първия с Юнити...cprog написа:Весела Коледа

rtmpdump ти трябва със сигурност. Останалото можеш да го свършиш със скрипт/ове и .desktop файл.
И тъй като предполагам питаш за бнт-тата, ето ти примерен скрипт за бнт1:
Код: Избери всички
#!/bin/sh
wget -r -l1 -H -Dcdn.bg -O /tmp/bnt.txt http://tv.bnt.bg/bnt1/16x9/
grep playlist.m3u8 /tmp/bnt.txt | cut -c27-115 > '/tmp/bnt1.txt'
if pgrep "mpv" > /dev/null
then
killall -9 mpv &
killall rtmpdump &
sleep 2
mpv --title=BNT $(cat /tmp/bnt1.txt) &
notify-send -t 5000 -i "multimedia-video-player" "БНТ" "БНТ ще стартира след скунди.\n\n Приятно гледане!" &
else
mpv --title=BNT $(cat /tmp/bnt1.txt) &
notify-send -t 5000 -i "multimedia-video-player" "БНТ" "БНТ ще стартира след скунди.\n\n Приятно гледане!" &
fi
exit 0
С първата команда от скрипта сваляш сорс кода на страницата на бнт в текстов файл, с втората намираш плейлиста с хаш-а и го запазваш в нов текстов файл. Следва самата команда за стартиране на плеъра и стрийма, придружени с известие за това.
Може да ползваш vlc, вместо mpv, тогава за да сложиш твое заглавие аргумента е --meta-title, примерно vlc --meta-title 'BNT', за mplayer е -title "BNT"...
Ако имаш нужда от още помощ, пиши!
Весела Коледа!
Благодаря, въпросът е, че засега няма как под Юнити да се направи на аплет, нали ?
Не, няма как. Но няма и нужда... Нали дока на юнити поддържа контекстно меню, когато цъкнеш на някое от закачените приложения. Можеш да си го направиш сам, без аплет. Такава функционалност има дока Plank, както и панела на МАТЕ. Ето снимка от планк, в случай че не обяснявам както трябва:

Обновлението за Cinnamon аплета най-после е публично. Може да искате да актуализирате и да оставите едни лайк, ако сте доволни. Изглежда че всичко работи. 

И как го вкара в планка, ако може малко по подробноspacy01 написа:Не, няма как. Но няма и нужда... Нали дока на юнити поддържа контекстно меню, когато цъкнеш на някое от закачените приложения. Можеш да си го направиш сам, без аплет. Такава функционалност има дока Plank, както и панела на МАТЕ. Ето снимка от планк, в случай че не обяснявам както трябва:

За @yogle, и всички, които не ползват Cinnamon и трудно се оправят със скриптове и .desktop файлове, малко скриптотворчество - https://yadi.sk/d/i6IXxDRg3R2Hmt 
Сваляте и разархивирате. Влизате в папката, давате си права на installer.sh и го стартирате в терминал. Мисля че графичен инсталатор ще дойде в повече... :D Ще ви иска парола.
Ако отворите скрипта с текстов редактор, може да видите какво прави, сложил съм бележки.
При успешно 'инсталиране' в старт менюто (или на онова нещо на юнити), ще имате две нови "програми" - "Телевизия" и "Радио". Тях двете може да ги завлечете на лентата на планк, или в панела на МАТЕ, или на лентата на юнити-то. Може и панела на xfce, но няма много смисъл, защото там няма да имате опциите с десен клик. Може и в панела на Cinnamon. Трябва да изглежда така, едното е планк, другото е панела на канелата:

Ако не ви се показват иконки, вероятно темата ви няма нужните иконки. На шотовете темата с иконки е Mint-Y. Numix и Arc също имат необходимите иконки, за другите не знам... Mint-X май няма. Ако ви е трудно да си ги смените, пишете.

Сваляте и разархивирате. Влизате в папката, давате си права на installer.sh и го стартирате в терминал. Мисля че графичен инсталатор ще дойде в повече... :D Ще ви иска парола.
Ако отворите скрипта с текстов редактор, може да видите какво прави, сложил съм бележки.
При успешно 'инсталиране' в старт менюто (или на онова нещо на юнити), ще имате две нови "програми" - "Телевизия" и "Радио". Тях двете може да ги завлечете на лентата на планк, или в панела на МАТЕ, или на лентата на юнити-то. Може и панела на xfce, но няма много смисъл, защото там няма да имате опциите с десен клик. Може и в панела на Cinnamon. Трябва да изглежда така, едното е планк, другото е панела на канелата:
Ако не ви се показват иконки, вероятно темата ви няма нужните иконки. На шотовете темата с иконки е Mint-Y. Numix и Arc също имат необходимите иконки, за другите не знам... Mint-X май няма. Ако ви е трудно да си ги смените, пишете.

Благодаря, на калкулатора се получи

Като се прибера ще пробвам и на юнити. Дано се задържат стриймовете по-дълго време

Като се прибера ще пробвам и на юнити. Дано се задържат стриймовете по-дълго време
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
16-и кръг санкции: ЕС спря руски телевизии, наказа кораби и банки, удари по окупираните земи и Беларус
от Mozo » пон фев 24, 2025 14:30 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 88 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон фев 24, 2025 14:30
-
-
- 3 Отговори
- 1005 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 3718 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 289 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4084 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
пет сеп 27, 2024 11:15
-