Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Български телевизии и радиа под Линукс

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
spacy01
Начинаещ
Регистриран: пон дек 18, 2017 13:23

Re: Български телевизии и радиа под Линукс

Мнение от spacy01 »

Значи, колкото и да не ми се вярваше, параметъра след "bnt.stream?at=" е индивидуален за всеки и се генерира според локацията и интернет доставчика. :(

И на идея си нямам как може да стане че да работи за всички. По някакъв начин трябва да се инспектира страницата, и да се вземе точно този параметър...
Прочетено: 28297 пъти
haker4o
Начинаещ
Регистриран: вт авг 08, 2017 20:20

Мнение от haker4o »

Аха точно, вадят се лесно. Hа мен не ми стана яснa тая част със плейърите. WIN е за бозата тръгва, LNX е дефолтния и за линукс и той работи, няма проблеми :-k
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Имитират, че заявката идва от версия на Флаш.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
haker4o
Начинаещ
Регистриран: вт авг 08, 2017 20:20

Мнение от haker4o »

Ок, щото със единия сваля метаданните два пъти.
Потребителски аватар
spacy01
Начинаещ

Мнение от spacy01 »

Мисля че съм готов с решението. :)

Който иска да тества преди всички и преди още да е публично, може да свали архива и да разархивира папката BgRadio@spacy01 в ~/.local/share/cinnamon/applets. За всеки случай преименувайте предишната.

Какво е новото:
vlc е сменен с mpv.
Има нов музикален канал.
При клик на иконката се извършва проверка дали има инсталирани rtmpdump и mpv.
Преди стартиране на някое от бнт-тата се сваля сорс кода на страницата и се извлича хаш-а и се добавя към плейлиста. :)
В аплета са добавени конфигурационни файлове на mpv, така ако ползвате mpv с ваш си кофиг, аплета да не оказва влияние.

Тествайте и кажете как е.

Много весела и усмихната Коледа на всички!

https://yadi.sk/d/DNhzYctC3Qx293
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Право в десетката - работи на пушка :hello1: :hello1: :hello1:

Весела Коледа и на теб :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Весела Коледа :)
Аз нямам Cinnamon, ползвам Юнити, къде да инсталирам ?
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
spacy01
Начинаещ

Мнение от spacy01 »

cprog написа:Весела Коледа :)
Аз нямам Cinnamon, ползвам Юнити, къде да инсталирам ?
Хммм, ти си ми първия с Юнити... :)

rtmpdump ти трябва със сигурност. Останалото можеш да го свършиш със скрипт/ове и .desktop файл.

И тъй като предполагам питаш за бнт-тата, ето ти примерен скрипт за бнт1:

Код: Избери всички

#!/bin/sh

wget -r -l1 -H -Dcdn.bg -O /tmp/bnt.txt http://tv.bnt.bg/bnt1/16x9/
grep playlist.m3u8 /tmp/bnt.txt | cut -c27-115 > '/tmp/bnt1.txt'

if pgrep "mpv" > /dev/null

then

killall -9 mpv &
killall rtmpdump &
sleep 2

mpv --title=BNT $(cat /tmp/bnt1.txt) &
notify-send -t 5000 -i "multimedia-video-player" "БНТ" "БНТ ще стартира след скунди.\n\n Приятно гледане!" &

else

mpv --title=BNT $(cat /tmp/bnt1.txt) &
notify-send -t 5000 -i "multimedia-video-player" "БНТ" "БНТ ще стартира след скунди.\n\n Приятно гледане!" &

fi

exit 0
Кръщаваш файла bnt1.sh (примерно), правиш изпълним и стартираш. В началото имаш проверка за работещ mpv и ако има да го убие, така че ако си напишеш няколко скрипта и ги сложиш в един .desktop файл, да може да сменяш телевизиите в "движение".

С първата команда от скрипта сваляш сорс кода на страницата на бнт в текстов файл, с втората намираш плейлиста с хаш-а и го запазваш в нов текстов файл. Следва самата команда за стартиране на плеъра и стрийма, придружени с известие за това.

Може да ползваш vlc, вместо mpv, тогава за да сложиш твое заглавие аргумента е --meta-title, примерно vlc --meta-title 'BNT', за mplayer е -title "BNT"...

Ако имаш нужда от още помощ, пиши!
Весела Коледа!
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Благодаря, въпросът е, че засега няма как под Юнити да се направи на аплет, нали ?
Потребителски аватар
spacy01
Начинаещ

Мнение от spacy01 »

Не, няма как. Но няма и нужда... Нали дока на юнити поддържа контекстно меню, когато цъкнеш на някое от закачените приложения. Можеш да си го направиш сам, без аплет. Такава функционалност има дока Plank, както и панела на МАТЕ. Ето снимка от планк, в случай че не обяснявам както трябва:

Изображение
Потребителски аватар
spacy01
Начинаещ

Мнение от spacy01 »

Обновлението за Cinnamon аплета най-после е публично. Може да искате да актуализирате и да оставите едни лайк, ако сте доволни. Изглежда че всичко работи. :)
Потребителски аватар
yogle
Почетен член
Почетен член
Регистриран: чет мар 24, 2016 13:35

Мнение от yogle »

spacy01 написа:Не, няма как. Но няма и нужда... Нали дока на юнити поддържа контекстно меню, когато цъкнеш на някое от закачените приложения. Можеш да си го направиш сам, без аплет. Такава функционалност има дока Plank, както и панела на МАТЕ. Ето снимка от планк, в случай че не обяснявам както трябва:

Изображение
И как го вкара в планка, ако може малко по подробно :), че и аз съм с юнити
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да ни е честита новата приставка :hello1: :hello1: :hello1:
Изображение
Потребителски аватар
spacy01
Начинаещ

Мнение от spacy01 »

За @yogle, и всички, които не ползват Cinnamon и трудно се оправят със скриптове и .desktop файлове, малко скриптотворчество - https://yadi.sk/d/i6IXxDRg3R2Hmt :)

Сваляте и разархивирате. Влизате в папката, давате си права на installer.sh и го стартирате в терминал. Мисля че графичен инсталатор ще дойде в повече... :D Ще ви иска парола.
Ако отворите скрипта с текстов редактор, може да видите какво прави, сложил съм бележки.

При успешно 'инсталиране' в старт менюто (или на онова нещо на юнити), ще имате две нови "програми" - "Телевизия" и "Радио". Тях двете може да ги завлечете на лентата на планк, или в панела на МАТЕ, или на лентата на юнити-то. Може и панела на xfce, но няма много смисъл, защото там няма да имате опциите с десен клик. Може и в панела на Cinnamon. Трябва да изглежда така, едното е планк, другото е панела на канелата:

Изображение
Изображение

Ако не ви се показват иконки, вероятно темата ви няма нужните иконки. На шотовете темата с иконки е Mint-Y. Numix и Arc също имат необходимите иконки, за другите не знам... Mint-X май няма. Ако ви е трудно да си ги смените, пишете. :)
Потребителски аватар
yogle
Почетен член
Почетен член
Регистриран: чет мар 24, 2016 13:35

Мнение от yogle »

Благодаря, на калкулатора се получи :headbang:
Изображение
Като се прибера ще пробвам и на юнити. Дано се задържат стриймовете по-дълго време
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”